انواع سیستم های مداربسته :

 

1- سیستم های مداربسته آنالوگ:

از دوربین های آنالوگ می توان به عنوان نسل اول سیستمهای مدار بسته نام برد که در آن کابل از تک تک دوربین‌ها به دستگاه کنترل مرکزی (DVR) رفته و در آنجا عملیات مربوط به کنترل ، نظارت ، ضبط و سایر پردازش های مربوط صورت می پذیرد.

این سیستم ها از چند بخش اصلی تشکیل گردیده اند که هر کدام به نوبه خود عملکرد مستقلی را دارند و در مجموع همگی این عناصر تشکیل یک سیستم را خواهند داد

. بدیهی است نقص در هر یک از این اجزا باعث عدم عملکرد کل سیستم خواهد شد.

تجهیزات مورد استفاده در این سیستم ها :

  • دوربین ( صنعتی – غیر صنعتی – مینیاتوری – PTZ – DOM و … ) به منظور گرفتن تصاویر
  • دستگاه مالتی پلکسر به منظور جمع آوری چند تصویر در یکجا جهت کنترل تصاویر بر روی تلوزیون و یا ضبط تصاویر
  • دستگاه ویدئو رکوردر به منظور ضبط تصاویر بر روی نوار کاست ویدئویی
  • کابل کواکسال ( Coaxial ) به منظور انتقال تصویر از دوربین به مرکز کنترل
  • کیبورد برای دوربین های PTZ ( به منظور کنترل دوربین هایی که امکان گردش و یا زوم دارند) در صورت استفاده از این نوع دوربین ها
  • یک عدد تلوزیون معمولی

2- سیستم های مداربسته تحت شبکه:

این سیستم ها نسل جدید سیستم های مدار بسته هستند . در این سیستم ها دوربین ها به جای استفاده از کابلهای کواکسیال از کابل های شبکه استفاده می نمایند و با اتصال به شبکه از طریق بستر شبکه با سیستم ضبط و مانیتورینگ مرتبط می گردند. تصاویر این سیستم ها به واسطه استفاده از سیتم های دیجیتال به راحتی قابل انتقال به نقاط دور می باشند. با این وجود این سیستم ها به دلیل هزینه های بسیار بالا هنوز هم گسترش فراوانی نیافته است . با این وجود از این سیستم در جاهایی که تعداد دوربین های زیادی نصب می شود به دلیل کاهش هزینه های کابل کشی بهره برداری می گردد.در این قسمت نیز همانند سیستم های آنالوگ ما تنوع مدل های دوربین ها را داریم.

در این سیستم ها دستگاه های ضبط کننده در واقع یک سرور رایانه می باشد که با نصب نرم افزار های ویژه ای عملیات نمایش ، ضبط و انتقال تصاویر را عهده دار می گردند.این سیستم ها را اصطلاحاً NVR یا Network Video Recorder می‌نامند.